Monday, January 28, 2013

Picnic at Sungai Lepoh

Today I'm still feeling exhausted as yesterday I went hiking and picnic for a whole day at Sungai Lepoh with my unimates.

We planned to move at 7.30am but dragged until almost 10.00am. Janji tinggal janji betul. Haha. So saya jadi so-called map reader sebab tempat tu dekat dengan tempat saya tinggal sekarang.

So when my friend asked, "Terus kan, Syahmi?"

I said, "Yes."

Then, "Lepas tu masuk simpang kiri kan, Syahmi?"

"Ha'ah."

Lepas tu terus sesat.

Terpaksa tukar peranan bagi kat NG sebab dia dah pergi Sungai Lepoh tu empat kali. Haha. Tolong jangan buat camni lain kali boleh? Kalau tahu katakan tahu. Tidaklah hamba menjadi sesengal ini.

And I didn't even know that we have to hiking to go there. Dah la pakai Crocs je. So when the time we had to report to the Tok Batin, I hid behind his car and cocking my head, because he wanted to do a headcount. Pidot also joined me since he wore his selipar apek and he's the one yang told me Tok Batin tu pernah ceramah dia panjang lebar sebab pakai kasut selipar je. And he simply answered, "Saya okey je, Tok. Dah empat lima kali panjat bukit ni pakai selipar selamba je."

Hati kering betul budak ni.   

So before started hiking, we had a simple warm-up and doa-doa sikit. We took about less than two hours to reach the waterfall and stop once in the middle of the expidition sebab nak tangkap gambar. Lepas tu ada la sorang mamat tu tak larat nak terusan hiking sebab dia cakap tak cukup tidur. Kelmarin tidur pukul empat pagi... Tapi lepas dia hisap rokok terus segar. Fish! Haha. 

Anyway, we reached the waterfall at 1.00pm and we started the fire and had a BBQ - chicken, shrimps, beef, sausages etc. Some of them dah started mandi. The water was so cold but not as cold when we were at Tekala. Lagipun banyak pebbles kat dasar air terjun tu. Jadi saya mandi sekejap je.

And most of the boys enjoyed sliding on the waterfall. Saya tak berani nak buat slide sebab telupa nak bawa helmet *apekah?*

I focused more on makan-makan sebab budak Kelanasiswa masak memang sedap. At first semua orang macam risau sebab terlupa nak bawa nasi tapi lepas makan semua makanan yang diorang bakar tu pun dah rasa kenyang. Even tak habis pun udang tu. I bet the boys reheat the leftover right now, sambung makan balik.

Abaikan stokin masam itu

There was an awkward moment happened to me while I was standing, waiting for the shrimps to be cooked. One of my friend walked pass in front of me and he stood there.Then he bent. 

HOLY CRAP! 

I noticed seluar dia kat bahagian belakang terkoyak and he wore no back up *If you know what I mean*. Automatic saya pandang tempat lain sebab saya tengah kunyah daging bakar masa tu. Anyway, I wondered why I looked at that spot in the first place. 

Oh, right! I was waiting for my shrimps. And eventually his back was parallel with my view. So that's how the story happened. Saya tak sampai hati nak tegur dia. So I just prayed that -other than me- no one would see that thing again.

Okey....okey... buka cerita lain, selain ayam bakar, saya suka makan ubi keledek Korea yang diorang bakar.  

Sekian.

Saturday, January 19, 2013

Random sikit

Bila saya naik LRT, saya paling suka pemandangan yang dekat dengan LRT Maluri. Sebab kat situ saya boleh nampak KL Twin Tower.

Sebab teringat kat The Lord of the Ring's Two Towers.

Dalam otak selalu fikir kat situ lah pusat segala kejahatan bermula.

Pastu senyap-senyap cakap "My preciousss...."


I love KL. 

Monday, January 7, 2013

Sambutan New Year secara hipster

Tahun ni saya rasa agak liar sebab sambut Tahun Baru dengan dengan cara berkaraoke dan melepak di mapley sampai pukul 4 pagi dengan lelaki-lelaki bujang yang lain (baca: losers).

Sebab hujung tahun lepas semua housemate saya dah bertunang and all of them will be married this year, jadi rasa tertekan. Suatu perasaan yang sukar diungkapkan dengan kata-kata. Ceewahh... Terus rasa macam malas nak balik rumah sewa dah. Hahaha.

Serve you right on that face la kan. Siapa suruh memilih sangat.

So, anyway, this year I joined them for a karaoke session tapi saya tak menyanyi pun sebab segan dengan suara sendiri. Suara Zharif juga yang sedap. Hahaha.

This was the second time actually cuma this time keluar dengan all boys group so we did everything macam orang gila. Macam kat bawah ni.

video

 Sorry NG. Hehe.

There was another song yang dia menyanyi together with Zamri. It was BYOB by System of a Down. So tau-tau je la lagu dari System of a Down ni memang bising gila babi but the lyrics macam kelakar sikit. And they sang the song like... entah la. Haha. Tercungap-cungap nak kejar the chorus part. It was funny sampai saya gelak pun rasa nak termuntah.

Anyway, I was curious about the title BYOB sebab in the lyrics macam takde sebut pun that acronym. So lepas keluar from the premise I asked Zamri. Then he pointed at a disco place.

"Bring your own broccoli bottle."

Next year NG ajak sambut ceramah kat Stadium Shah Alam.

Dengar ceramah ustaz.